fbpx

Download en smagsprøve på vores ebog “Nu er det jul igenbrug”

En julebog om gaver, dekoration og indretning med genbrugsmaterialer – i smuk nordisk stil.

Du tilmelder dig samtidig vores nyhedsbrev (Som du selvfølgelig altid kan afmelde). Vores nyhedsbreve indeholder som regel opskrifter på spændende gør-det-selv projekter og flotte inspirerende billeder.

Herunder kan du læse lidt om hvad du finder i bogen

Cykelslange – vidundermaterialet til dit hjem

Jeg er vild med farven på indersiden af cykelslanger. Den “kalkede” sorte farve gør, at produkter lavet af cykelslange passer så smukt til den rå og rustikke nordiske boligstil med fokus på naturelementer og genbrug. Vi kunne næsten ikke stoppe, da vi først var kommet i gang, så det blev til både stjerner, hæklede puder, trækroner og puffer.

Nu siger jeg så flot “vi”, men når sandheden skal frem, var det vores gode venner Michele, Nadja og Nadjas mor, Karin, der udførte det grove arbejde. De er, hvad man i gamle dage ville have kaldt “fikse på fingrene”, og er altid med på at kaste sig ud i selv de mest alternative genbrugsprojekter. Stjernerne, de hæklede puder, tæpper og kroner til træer i cykelslange er alle sammen udformet af deres kreative hænder.

Kan man hækle i en cykelslange?

Hvor ofte hører man ikke, “det kan ikke lade sig gøre” – og oplever, at gode ideer bliver skudt ned? Jeg tror ikke, jeg er den eneste, der har prøvet det – og hvor befriende er det så ikke, når spørgsmålet bliver besvaret med, “det skal da prøves!” Sådan siger Michele altid. Sammen har vi skubbet grænserne og skabt et større rum.

En personlig gave – et lille stykke af dit nærvær

En gave, der er besjælet af giverens kærlighed, omtanke og givet af lyst og med stor glæde, er for os den bedste gave. For nylig gik det op for os, at ordet gave/ present på ikke færre end 10 sprog er synonymt med ordet nærvær, og det giver mening. Vi læste et sted et citat, der lød noget i retning af: ’Den største gave, du kan give et andet menneske, er kvaliteten af dit nærvær’.

En personlig gave er i vores optik en, der passer i ligningen genbrug + tid + nærvær + omtanke.

Måske er markedsværdien ikke så høj, som affektionsværdien er for modtageren, men det er uden betydning. At give en hjemmelavet gave symboliserer for os et aftryk af ens sjæl og nærvær over for en anden person. Det er en smuk tanke, og derfor bliver vi selv utroligt glade for at modtage hjemmegjorte gaver – fordi man ikke kan undgå at føle sig tænkt på og speciel for den, der har givet én gaven.

 

I dag er genbrugsbølgen for alvor taget til i styrke.

Nu er teakmøblerne støvet af og er at finde på interiørmagasinernes glitrende forsider.

En del af genbrugsideen rummer begrebet upcycling – et af tidens buzzwords. Hvor vi før i tiden tog på loppemarkeder for primært at snuse efter loppefund, porcelæn og møbler, er det nu genanvendelige materialer vores ting-findernæser støver op.

Upcycling

Vi er optaget af kerneideen i upcycling: det at gentænke et materiale, der allerede er produceret, til nye smukke produkter.

Flere og flere får øjnene op for det fornuftige i at genbruge: Det er bæredygtigt, godt for økonomien og det er smukt. Det er blevet in at genanvende byggematerialer og genbrugsløsninger blandt kreative mennesker i alle aldre og på tværs af økonomiske skel. At agere og handle på en bæredygtig måde betyder at man dagligt tænker på at skåne miljøet i de valg, man træffer.

At indrette sig med genbrugsløsninger er en del af en bæredygtig livsstil. Set i lyset af de enorme naturressourcer, der bliver brugt i både mode– og møbelindustrien, giver det mening at tænke kreativt og genanvende møbler, tekstiler, byggematerialer og emballage. Der er nok at tage af.

Naturens ressourcer er derimod begrænsede. Det er vigtigt at indse og respektere – jo før jo bedre.

I denne bog viser vi, hvordan man kan genanvende kasserede materialer som fx cykelslanger, bobleplast eller emballage på en helt ny måde.

God fornøjelse

 

INTERIØR – JULEBOG “NU ER DET JUL I GENBRUG”

En julebog om gaver, dekoration og indretning med genbrugsmaterialer – i smuk nordisk stil.

Julebogen NU ER DET JUL I GENBRUG er en hyldest til julen. En magisk tid, hvor hyggen,
 nærværet og det at være sammen med vore kære er i højsædet. Bogen er en inspirerende 
billedfortælling illustreret med 220 farvefotos af smuk natur og indretning i den uhøjtidelige
skandinaviske stil, og så er bogen krydret med små hyggelige julefortællinger, finurlige detaljer
og flot grafisk design – alt sammen for at give dig kreativ inspiration til, hvordan du 
og din familie kan skabe en smuk og hyggelig jul i genbrugets tegn. Her finder du masser
af tips og ideer til julepynt og boligdekoration samt ideer til skønne hjemmelavede og 
personlige gaver – kun lavet af genbrugsmaterialer. Bagerst i bogen finder du de konkrete 
opskrifter og anvisninger på, hvordan du selv kan lave mange af de ting, der er vist i bogen,
 og tage på julerejse i genbrugets muligheder.

KIG I BOGEN HER

OM DENNE BLOGI denne blog vil vi give vores bud på, hvordan man kan indrette et personligt hjem i smuk nordisk stil – med genbrugsløsninger og genanvendelige materialer. De seneste år har vi været særligt optaget af genbrug. Både genbrug af møbler i traditionel forstand, men særligt er vi fascinerede af ideen om genanvendelse – det at gentænke et materiale, der allerede er produceret og så genanvende og transformere det til nye smukke møbler og brugsting.

At indrette sig med genbrugsløsninger er en del af en bæredygtig livsstil. For at bekæmpe klimaforandringerne skal vi spare på ressourcerne, og her er genbrug og genanvendelse en vigtig vej at gå.

Vi håber, at vi kan inspirere dig til at give liv til genbrug.

God fornøjelse.

DOWNLOAD TEASER - LIV IGENBRUG